Обади се

Изгонете хлебарките от своя дом

Добавено на 2017-05-09 18:43:36 в Борба с хлебарки

Всички обитатели на градовете поне веднъж са се сблъсквали с подобен досаден проблем като хлебарките. Съжителството с тях е особено неприятно. И това е обяснимо. Освен, че се налага да споделяме с тях една и съща храна и помещения, рискуваме своето здраве. Фактор, който още повече влошава нашите „взаимоотношения” е факта, че хлебарките пренасят заболявания, могат да ни полазят през нощта или още по-лошо – да се промъкнат в нашето ухо, докато спим.

Има ли безопасен начин да се отървем от хлебарките завинаги?

Вероятно сте чували са множество начини за борба с хлебарки. Бедата е там, че голяма част от тях могат да навредят не само на досадните паразити, но и самите нас. Похапвайки от отровата хлебарките могат да пренесат част от нея, залепнала по крачетата и да заразят с нея нашата храна. Да не говорим за аерозолите, които ни се предлагат в магазинната мрежа. Напръскванията с тях, освен че носят риск от повреждане на тапицерията на мебелите, но и само временно решават проблема.

На практика от всички факти за хлебарките достоверен е само един: Ако разчитате единствено на собствените си сили и се мъчите да прогоните хлебарките от дома с народни средства – хлебарките ще се завърнат отново.

Всъщност който и от методите да изберете ще трябва да бъдете търпеливи, докато ги изселите от своя дом ще минат от 2 до 4 седмици, а понякога и повече. За да се избавите на 100% за в бъдеще ще трябва да поддържате идеална чистота във вашия дом, особено в кухнята. За целта трябва да се прекъсне достъп до всички хранителни продукти, което никак не е лесно, тъй като хлебарките могат да преминат и през най-тесните пролуки на шкафовете. Дори и най-малките остатъци храна ще привлекат тези паразити обратно във вашия дом.

Какво трябва да знаем за хлебарките

Хлебарките не могат да живеят без вода

Късно вечер, когато всичко в дома утихва и заспива, тълпи от хлебарки се отправят на водопой до възможно най-близкото място за целта – банята, кухненската мивка, чаши с вода, забравени по масата. Същото се случва и след отравяне. Веднага след отравяне хлебарката започва да търси начини да се добере до източник на вода. Много често това спасява хлебарката и тя продължава да досажда със своето присъствие и да практикува своите досадни хранителни навици. Затова най-важното нещо в борбата с хлебарките е да ограничите достъпа им до вода. Тези малки паразити могат да оцелеят цял месец без храна в случай, че не им се предоставя такава възможност, но без вода до седмица загиват. Именно по тази причина любими места на хлебарките са банята и кухнята.

Хлебарките обичат да се крият в труднодостъпни и тъмни места

Тези досадни вредители предпочитат трудно достъпни и тъмни места, като ъглите например. Напръскайте тези места с препарат, който ще ги прогони.

Хлебарките са много любопитни животни

Минути след като поставим на леснодостъпно място храна или просто някакъв цветен предмет, той моментално става заобиколен от цяло стадо хлебарки.

Хлебарките не могат да обменят информация помежду си

Те не могат да се предупредят една друга за опасността от отравяне.

Хлебарките оцеляват при големи температурни разлики

Хлебарките без проблем преживяват страхотни температурни амплитуди. Хлебарки съществуват, както в пустините, така и в най-севените точки на нашата планета.

Всички тези факти допълнително усложняват борбата с хлебарките, затова е трудно да се справим сами с тях. Най-сигурния начин да се отървем веднъж завинаги е да потърсим услугите на специалисти по унищожаване на хлебарки. Обработката ще отнеме не повече от два часа и ще ви гарантира поне няколко щастливи месеца без хлебарки.